Традиційно сформований ландшафт Чернівців у контексті розвитку європейських історичних міст - Біленкова, Світлана Вікторівна (Зелена Буковина, 2008)
Історико-культурні надбання історичних міст, залишені нам у спадок від пращурів, є не лише суто національною цінністю, а як ми бачимо й невід’ємною частиною культурного надбання світової цивілізації. Місто - це одне із найсильніших та найбагатших втілень культури в її матеріальній і духовній плоті. Кожне з них в силу поєднань природно-планувальних, соціально-економічних та інших умов має свій неповторний характер історично утвореного історико-культурного середовища, свій образ, свій „геній, або феномен”.
Keywords: ландшафт Чернівців