Нові об'єкти транспортної інфраструктури в насиченому міському середовищі: дуалістична специфіка і гуманістичні вимоги до проектування - Проляка, Т. О. (КНУБА, 2014)
В статті розглядається дуалістична природа інтеграції об’єктів транспортного призначення (мости, естакади, розв’язки, гаражі, СТО, АЗС, зупинки та станції) в міське середовище. Сформульовано поняття гармонійної інтеграції нових об’єктів у звичне середовище. Визначені ознаки архітектурних об’єктів, які спроектовано відповідно до гуманістичних цінностей. Запропоновано комплекс вимог до формування архітектурного середовища об’єктів транспортного призначення на прикладі надземних станцій міського рейкового транспорту.
Keywords: об’єкти транспортного призначення; інтеграція архітектурних об’єктів в міське середовище; ознаки гуманістичного проектування; 721.11:725.3