Неоготика в Києві: Костел Святого Миколая - найвідоміший символ, що уособлює його європейську ідентичність - Зекеряєва, Камілла (КНУБА, 2025)
У роботі розглядається Костел Святого Миколая в Києві як один із яскравих прикладів неоготичного стилю в архітектурі початку ХХ століття. Аналізуються архітектурні особливості споруди, її художнє оформлення, а також контекст побудови у соціальному та історичному просторі міста. Неоготика розглядається не лише як естетичне явище, а як відображення глибших європейських тенденцій у київській культурі цього періоду.
Keywords: неоготика; Костел Святого Миколая; Київ; архітектура ХХ століття; Владислав Городецький; стильова еволюція; історія міста