Особливості формування подвір’я у щільній забудові середньої поверховості - Смалійчук, А. Д. (КНУБА, 2015)
Аналізується проблематика функціональних приорітетів використання простору двору. Матеріали статті ґрунтуються на аналізі публікацій, по якості міського середовища, формування малих міських просторів, дистанцій між будинками, дворів, щільності забудови та ін. Ключова думка, що головна функція подвір’я це бути місцем спілкування та відпочинку для мешканців, насамперед дітей.
Keywords: двір; майданчики; рекреація; дистанція; регулювання; відкритий простір; функція; візуальний контроль; 711.64