Визначення необхідного ступеня перфорації розподільчих дренаних труб - Кравчук, О. А.; Кравчук, А. М. (ОДАБА, 2025)
Зазвичай, при конструюванні розподільчих дренажних трубопроводів, інтенсивність подачі води до розрахункової земельної ділянки, при якій на ній буде забезпечений необхідний рівень підйому ґрунтових вод у заданий термін, повинна бути відома. Вона визначається в основному гідрогеологічними і меліоративними характеристиками ділянки і виражається через модуль подачі qm (л/с·га), який представляє собою витрату води, що подається на один гектар площі за одиницю часу.
Keywords: дренажні трубопроводи