Використання інтеграла Дюамеля у коливань та динамічних навантажень пружних зв’язків механізмів підйому вантажу кранів при їх пуску аналізі вимушених - Човнюк, Юрій; Діктерук, Михайло; Комоцька, Світлана (КНУБА, 2017)
Обгрунтована модель вимушених коливань пружних зв’язків (канатів) механізмів підйому вантажу кранів у період їх пуску, яка використовує інтеграл Дюамеля й дозволяє аналізувати динамічні навантаження у вказаних зв язках. Для проведення динамічного аналізу використані різні варіанти зовнішнього навантаження: імпульсне, миттєве, лінійно зростаюче у часі, негармонічне періодичне збудження та обчислені відповідні коефіцієнти динамічності.
Duhamel’s integral using for analysis of forced vibrations and of elastic connections’ dynamic loads in crane’s lifting mechanisms during their “start-up”
Keywords: інтеграл Дюамеля; аналіз; вимушені коливання; динаміка; пружні зв’язки; канати; механізми; підйом; вантаж; крани; пуск