Дослідження динаміки роботи встановленого на пружну опору стрілового маніпулятора - Міщук, Дмитро (КНУБА, 2017)
В перехідних режимах при роботі маніпулятора виникають коливання його виконавчої системи, які є наслідком нерівномірної роботи приводу,неврівноваженості механічної системи та пружних деформацій металоконструкції. Для встановлення взаємозв’язків між геометричними і силовими параметрами маніпулятора та параметрами пружних деформацій побудовано динамічну та матема- тичні моделі, що описують динаміку руху його стріли. В досліджені пружні деформації представлено у вигляді додаткового кута повороту основи стріли.
Research dynamics of the boom manipulator mounted on elastic resistance
Keywords: динаміка; маніпулятор; динамічна модель; диференціальне рівняння; коливання; пружна опора; стрілова система