Роль місцевого самоврядування у процесах становлення ефективної моделі державної регіональної політики в Україні - Батанов, Олександр Васильович (Бескиди, 2017)
Основні правові, економічні, соціальні, екологічні, гуманітарні та організаційні засади державної регіональної політики як складової частини внутрішньої політики України визначає закон України "Про засади державної регіональної політики" від 05.02.2015 р. Згідно цього закону, метою державної регіональної політики є створення умов для динамічного, збалансованого розвитку України та її регіонів, забезпечення їх соціальної та економічної єдності, підвищення рівня життя населення, додержання гарантованих державою соціальних стандартів для кожного громадянина незалежно від його місця проживання.
Keywords: місцеве самоврядування; регіональна політика; державна регіональна політика; 353.07(477)