Життєстійкість як одна з характеристик особистісного потенціалу студентської молоді2023 - Іваннікова Ганна Василівна (КОМПРИНТ, 2023)
Життєстійкість є цілісним системним утворенням, детермінованим зовнішніми умовами та внутрішніми факторами, що забезпечує збереження життєдіяльності особистості у стресових життєвих ситуаціях. Життєстійкість поєднується з деякими не менш важливими її індивідуальними особливостями, зокрема, цілями та цінностями, самоставленням, стильовими характеристиками поведінки, детермінованими установками та переконаннями щодо світу, соціального оточення і свого місця в ньому. Людина з високою життєстійкістю прагне керуватися у своєму житті певним ідеальним чином свого бачення, що дозволяє їй абстрагуватися від дрібниць життя та формулювати чіткі цілі свого майбутнього, а також спрямовувати на них свою активність, незважаючи на труднощі, креативно знаходити в них нові ресурси для просування до бажаного майбутнього
Keywords: особистісний потенціал; життєстійкість