Сучасні технології інтенсифікації нафтових і газових свердловин в Україні - Жулай, Микола; Сербін, Олексій (КНУБА, 2024)
У зв'язку зі зменшенням природних запасів вуглеводнів, виснаженням старих родовищ та необхідністю збільшення внутрішнього видобутку, постає питання щодо використання сучасних технологій для інтенсифікації видобутку. Представлено новітні методи і підходи, які активно впроваджують вітчизняні компанії для підвищення ефективності видобутку нафти та газу та збереження енергетичної незалежності України.
Keywords: інтенсифікація; нафта; газ; свердловина; видобуток нафти; газова свердловина; нафтогазові технології; газові родовища; нафтові родовища; 622.241:658.011.8(477)