Розвиток креативного потенціалу колективу як фактор впливу на ефективну роботу підприємства - Войтушенко, Анастасія Андріївна; Бушуєв, Сергій Дмитрович (КНУБА, 2017)
Розвиток креативного потенціалу колективу вимагає аналізу поняття “креативність” та “креативний потенціал”, а також моделі розвитку персоналу. Розглянуто методи розвитку та формування творчого потенціалу колективу, а також критерії оцінки креативного продукту та їх комплексний опис з урахуванням теорії формування вимог до продуктів. Обґрунтовано критерії, які визначають особливості креативного продукту та його характеристики. Значна увага зосереджена на аналізі наявної моделі оцінки рівня розвитку персоналу, яка буде включати мотивацію та розвиток креативного потенціалу персоналу. Показано, як впливає розвиток персоналу на ефективну роботу підприємства та переваги, недоліки використання P-CMM моделі.
Keywords: креативний потенціал; креативність; креативний менеджмент; P-CMM; команда; колектив; менеджер