Вплив змін клімату на якість атмосферного повітря урбоценозів - Волошкіна, О.С.; Трофімович, В.В.; Кравченко, М.В. (My University, 2019)
Слід відзначити чисельні дослідження стосовно моделювання та моніторингу впливу викидів мегаполісів на якість повітря та на клімат у регіональному і глобальному масштабі. Але при визначенні обсягів викидів парнікових газів того чи іншого конкретного міста треба враховувати вклад основних джерел (як стаціонарних, так і пересувних) на якість атмосферного повітря з врахуванням вторинних фотохімічних перетворень. Що стосується ряду великих міст України, то крім промислових викидів, потужний вклад в забруднення атмосферного повітря надає будівельна галузь та автотранспортні засоби.
Keywords: клімат; атмосферне повітря; урбоценоз