Популяризація історичної архітектурної спадщини Китаю як основа державної політики - Чан Пен (Бескиди, 2019)
З метою привернення уваги до менш відомих пам’яток архітектури на території Китаю великим тиражем видаються науково-популярні видання, які вміщують вичерпну інформацію про такі об’єкти, і таким чином також сприяють визнанню Китаю в світі. Сьогодні такі об’єкти, як ансамбль імператорського Забороненого міста в Пекіні (так званий Гугун) відомі в усьому світі, натомість такі об’єкти, як історичні павільйони, відомі значно менше, незважаючи на поважний їх вік і розповсюдження по всій території країни. Популяризація китайської архітектурної спадщини в пресі також є важливою складовою державної і регіональної політики. Такі книги видаються багатьма європейськими мовами. Нещодавно було започатковано цілу серію під назвою «Сто перлин китайської архітектури».
Keywords: архітектурна спадщина Китаю; державна політика