Шелтери: історія створення, тенденції розвитку в Україні - Капелька, Руслан; Тригуб, Руслана; Биваліна, Марія (КНУБА, 2025)
Основними напрямками підтримки людей, які постраждали від війни в Україні, як з боку державних структур, так і з боку громадських організацій та волонтерів, є розвиток мережі центрів для переселенців. Найбільша увага приділяється організації перевезень, забезпеченню переселенців їжею, одягом та побутовими речами. Важливим аспектом є також постачання та розподіл гуманітарної допомоги, що надходить з-за кордону. Водночас одним із ключових напрямів соціальної підтримки стало створення шелтерів для ВПО, де вони можуть отримати безпечне тимчасове житло.
Keywords: шелтери; переселенці; тимчасове проживання