Моніторинг Лівадійського палацу при змінах фізико-механічних характеристик ґрунтів Центральної Лівадійської зсувної системи - Калюх, Ю. І.; Клименков, О. А.; Берчун, Я. О. (ІТГІП, 2016)
Розглянуто систему моніторингу будівельних конструкцій Лівадійського палацу, який розташований на Центральній Лівадійській зсувній системі, та результати впливу зміни фізико-механічних характеристик ґрунтової основи на деформування палацу. Система моніторингу складається з високоточних акселерометрів та інклінометрів. Всі датчики з'єднані в єдину систему з безперервним режимом передачі даних на центральний блок обробки даних.
Keywords: інклінометр; акселерометр; моніторинг; Лівадійський палац; охорона культурної та природної спадщини; 528.48; 624131.1:725.17