Методичні рекомендації щодо проектування адаптивних архітектурних об’єктів - Шаталюк, Ю. В.; Мироненко, В. П. (КНУБА, 2017)
У статті розглянуто сучасний досвід проектування адаптивної архітектури в Україні. Запропоновано методичні рекомендації щодо проектування адаптивних архітектурних об’єктів. Виявлено комплекс заходів на передпроектному, концептуальному, архітектурно-планувальному та об’ємно-просторовому рівнях, що сприятимуть впровадженню ідей адаптивності у навчальне та реальне проектування.
Keywords: адаптивна архітектура; змінюваність; методичні рекомендації; еволюція функції