Дослідження силових характеристик взаємодії робочого органу вібропреса з оброблювальним порошковим матеріалом при різних імпульсно-силових навантаженнях - Пентюк, Б. М. (КНУБА, 2005)
На процес взаємодії робочого органу вібропресу (РОВ) з оброблюваним порошковим матеріалом (ПМ) великий вплив здійснює та характеристика опору, яка визначається фізико-механічними властивостями ПМ та видом навантаження. У вібропресах, які пресують ПМ у прес-формі, у результаті взаємодії РОВ з ПМ, в останньому в основному генеруються стандартні різновиди форм: близькі до трикутної чи трапецевидної. У зв’язку з цим аналіз процесу взаємодії РОВ з ПМ й виникнення таких хвиль, а також пошук їх раціональних параметрів, при котрих забезпечується найкраща передача енергії до ПМ є задачею актуальною.
Keywords: дослідження робочого органу вібропреса; імпульсно - силові навантаження; 666.972.002.5; 666.983.002.5