«Трансформенна» модель організації процесу управління інформаційними ресурсами проектно-орієнтованого підприємства - Єгорченкова, Наталія Юріївна (КНУБА, 2017)
На будь-якому проектно-орієнтованому підприємстві створюється та обробляється безліч інформаційних ресурсів, різних за складністю, термінами обробки, кількістю задіяних сторін і типом створюваних інформаційних продуктів. Ці відмінності потребують комбінованого підходу до організації управління інформаційним ресурсом проектно-орієнтованого підприємства. У статті запропоновано побудову «трансформенної» моделі, яка являє собою організаційну структуру з такими елементами, як отримувач та відправник інформаційного ресурсу. Зв'язуючою ланкою між цими елементами є мультисистемна інформаційна технологія. Описано компоненти «трансформенної» моделі та особливості її застосування, а також визначено принципи такої моделі, які полягають в почерговій зміні керованої та виконуючої ролі залежно від того, чи є учасник команди отримувачем або відправником інформаційного ресурсу.
Keywords: інформаційний ресурс; мультисистемна інформаційна технологія; проектно-орієнтоване підприємство; організаційна структура; «трансформенна» модель; 005.8:005.41