Автоматизовані системи управління інженерними мережами - Григоровський, Є. П.; Вознюк, І. В. (КНУБА, 2002)
Автоматизовані системи управління технологічними процесами (АСУТП) в інженерних мережах - це ерготичні (людино-машинні) системи управління, які призначені для збору, зберігання та обробки інформації про об'єкти управління з використанням сучасних засобів електронної обчислювальної техніки та економіко-математичних методів з метою визначення оптимальних (найкращих у визначених умовах) керуючих впливів на об'єкт управління (ОУ).
Keywords: мережі інженерні; системи управління; автоматизовані системи управління; ерготичні системи управління; процес потокорозподілу; 681.513:621-50