Формоутворення архітектури будівель рекреаційних гірськолижних комплексів на прикладі світового досвіду - Васильковська, М. О.; Пекер, А. Й. (КНУБА, 2018)
В статті представлені головні фактори, які впливають на формоутворення архітектури рекреаційних гірськолижних комплексів та приклади їх доцільного взаємозв‘язку зі спорудами. Визначається склад, значення та роль комплексів. Загалом вся інфраструктура гірськолижного комплексу ділиться на такі основні групи: медичні пункти; готелі; пункти прокату; вулично-дорожня мережа; підйомники; траси; стоянки; магазини; інші допоміжні споруди.
Принципы формообразования архитектуры зданий рекреационных горнолыжных комплексов
The principles of shaping the architecture of buildings of recreational skiing complexes
Keywords: рекреаційний гірськолижний комплекс; фактори впливу; принципи; інфраструктура; формування; функціонування; recreation ski complex; factors of influence; principles; infrastructure; formation; functioning; рекреационный горнолыжный комплекс; факторы влияния; принципы; инфраструктура; формирование; функционирование