Підготовка екобезпечної питної води на основі використання полімерних мембран, створених методом пошарової полімеризації - Кравченко, Марина Василівна; Андрющенко, Ілона Миколаївна (КНУБА : ІТТА, 2021)
Встановлено, що комерційні взірці декількох фірм відрізнялися за молекулярною масою, що вплинуло на властивості їх розбавлених і концентрованих розчинів, а за цим – і на властивості мембрани. Обгрунтовано стадії створення мембранних матеріалів. Представлені дані експериментів по випробуванню властивостей мікро- та ультрафільтраційних мембран, створених на основі полісульфону. Представлені дані експериментів по випробуванню властивостей зворотноосмотичних мембран різних виробників, створених на основі поліаміду.
Keywords: зворотний осмос; поліамід; полісульфон; технологія створення мембран; метод полімеризації