Оптимізація перерозподілу земель при впорядкуванні існуючих землеволодінь і землекористувань - Бугаєнко, О. А. (КНУБА, 2016)
У статті проаналізовано використання оптимізаційних моделей перерозподілу під час впорядкування існуючих землеволодінь і землекористувань та місце рівноцінного обміну у складі відповідних заходів. Запропоновано здійснювати моделювання перерозподілу з формуванням вимог до рівноцінності перерозподілених земельних ділянок за сукупністю якісних та просторовотехнологічних характеристик. Площу земельної ділянки, рівноцінної обмінюваній, у межах заданих проектних масивів із урахуванням зазначених характеристик запропоновано визначати за методом послідовних ітерацій. Наведено розрахунок площі земельної ділянки, рівноцінної обмінюваній, з урахуванням якості ґрунтів і конфігурації земельних ділянок.
Оптимизация перераспределения земель при упорядочении существующих землевладений и землепользований
Land reallocation optimization at the existing land ownership and land tenure improvement
Keywords: обмін земель; перерозподіл земель; рівноцінна земельна ділянка; оптимізаційна модель; 332.3