Еволюція комп'ютерних систем - Гришко, Олексій (КНУБА, 2024)
Дана робота охоплює дослідження основних етапів розвитку комп'ютерних технологій від ранніх механічних обчислювальних машин до сучасних обчислювальних систем. Аналізуємо ключові технологічні досягнення, такі як перші електронні комп'ютери, мікропроцесори, Вакуумні лампи, Транзистори та Інтегральні схеми., а також майбутнім тенденціям, таким як штучний інтелект і квантові обчислення.
Keywords: електронні комп’ютери; мікропроцесори; штучний інтелект; квантові обчислення; інтегральні схеми; вакуумні лампи