Композиційний металополімерний облицювальний матеріал для екранування електромагнітних полів - Глива, В. А.; Левченко, Л. О.; Панова, О. В.; Тихенко, О. М.; Радомська, М. М. (ХНУБА., 2020)
Екранування – найбільш ефективний метод захисту від елек-тромагнітних полів техногенного походження. Захисні властивості будівельних облицювальних та оздоблювальних матеріалів запобі-гають проникненню антропогенних електромагнітних полів у ро-бочі та житлові приміщення. Найбільш новітні будівельні матері-али повинні мати захисні властивості для екранування електромаг-нітних полів широкого частотного діапазону. Тому, створення ма-теріалів для екранування електромагнітних полів вважається най-більш перспективним напрямком в цій області, що потребує об-рання екрануючої субстанції потрібних електрофізичних властиво-стей і дисперсності та випробування захисних властивостей компо-зиту за різного вмісту екрануючих частинок у полімерній матриці
тези доповідей ІV міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні технології в архітектурі і дизайні». 21-22 травня 2020 р. Харків, ХНУБА. Секція 4 «Новітні будівельні матеріали та сучасні технології в архітектурі та дизайні» с.155-158 (Харківський національний університет будівництва та архітектури). http://www.itad.com.ua/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D1%96%D1%8F-2020/
Keywords: електромагнітні поля; екранування; облицювальний захисний будівельний матеріал