Використання зелених фасадів та зелених дахів в структурі міста

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2020
Автори
Криштофор, І.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
KNUCA
Анотація
В останні десятиліття все більше уваги приділяється «екологічній свідомості», в тому числі і в сферах будівництва та архітектури. В умовах сучасного формування архітектурного образу міста висотною щільною забудовою, спостерігається зниження екологічних показників, що в першу чергу пов’язане зі зниженням кількості міського озеленення. Вирішення проблеми озеленення мегаполісів обумовлює пошук нових методів озеленення. Останнім часом концепція «зеленої архітектури» була визначена, як сукупність елементів, які забезпечують численні екологічні функції як в будівельних, так і в міських масштабах. Серед цих функцій виділяються енергозбереження будівлі, а також зниження температури навколишнього середовища та зменшення ефекту міського теплового острова. У цьому відношенні одними з найбільш інноваційних і цікавих рішень для цієї мети є системи будівництва зелених будівель, які являють собою зелені дахи та зелені фасади. В той час, як традиційна зелень в архітектурі використовується переважно з естетичних причин, в даний час її використання також виправдане з екологічних та економічних причин, таких як економія енергії, довговічність будівельних матеріалів, поліпшення міського клімату.
Опис
Ключові слова
зелений фасад, зелений дах, вертикальні системи озеленення, зелена стіна, озеленення, архітектурне середовище, архітектурна характеристика
Бібліографічний опис
Криштофор І. Використання зелених фасадів та зелених дахів в структурі міста / І. Криштофор // Transfer of innovative technologies = Трансфер інформаційних технологій : international scientific journal / Kyiv National University of Civil Engineering and Architecture ; editor-in-chief М. Sukach. - Kyiv : Lira-K, 2020. - Vol. 3(1). – P. 35 - 38. - Bibliogr. : 3 titl.
Зібрання