Розвиток відновлюваної енергетики в Україні

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2021-12-15
Автори
Ткаченко, Тетяна Миколаївна
Сегеда, Павло Федорович
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
ІТТА
Анотація
У 2017 році Україна прийняла Енергетичну стратегію до 2035 року, пріоритетні напрямки якої, полягають у розвитку відновлюваної енергетики, енергоефективності та енергозбереженні. У 2020 році в країні затверджено Концепцію реалізації державної політики у сфері енергетики. Розвиток відновлюваних джерел енергії в Україні відповідає довгостроковій стратегії розвитку енергетичного сектору держави. Україна має значний невикористаний потенціал енергоефективності, що стимулює прискорення темпів модернізації та розвитку відновлюваних джерел енергії та актуалізує їх використання в умовах сучасності. Зокрема, розподілена генерація має на увазі установку відносно малопотужних джерел електроенергії поблизу споживачів. Це дозволяє мінімізувати втрати енергії при транспортуванні. В рамках концепції «Smart Grid» ними переважно є відновлювані джерела енергії. Розвиток галузі відновлюваної енергетики також створює нову ланку робочих місць. Зокрема, станом на 2014-2019 рр. працевлаштовано 40791 особу в сонячній енергетиці та 4219 у вітровій.
Опис
Ключові слова
розподілена генерація, сонячна енергія, вітрогенератор, відновлювана енергетика, кафедра охорони праці та навколишнього середовища
Бібліографічний опис
Ткаченко Т. М. Розвиток відновлюваної енергетики в Україні / Т. М. Ткаченко, П. Ф. Сегеда // Екологічна безпека держави : тези доповідей Другого всеукраїнського круглого столу, м. Київ, 15 грудня 2021 року / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; редкол. : О. С. Волошкіна (гол. ред.) [та ін.] – Київ. 2021. - С. 85 – 89. – Бібліогр. : 5 назв.