Мифологизация городской среды как базовый метод по моделированию ее духовности

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Автори
Арзили, А. Ю.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Наукове дослідження присвячене методу міфологізації міського середовища, який забезпечить формування інформації, необхідної для духовних потреб людини в міському середовищі за принципом психологічного гомеостазу і підтримки його сприятливого емоційного зв'язку з міським середовищем. Застосування до міського середовища моделі системи просторових сенсів – палімпесту, дозволить виявити багатство і багатогранність генетичної пам'яті нації, що надає благотворний вплив як на генетичну пам'ять міського середовища так і на соборність нації.
Опис
Ключові слова
кафедра міського будівництва, міське середовище, духовність середовища, міський фольклор, міф, психологічний гомеостаз, міфологізація, наратив, генетичний і синтетичний наратив, генетична пам'ять нації, генетична пам'ять середовища
Бібліографічний опис
Арзили А. Ю. Мифологизация городской среды как базовый метод по моделированию ее духовности / А. Ю. Арзили // Сучасні проблеми архітектури та містобудування : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; відп. ред. М. М. Дьомін. - Київ : КНУБА, 2018. - Вип. 50. - С. 125 - 132. - Бібліогр. : 8 назв.
Зібрання