Позаквартирний внутрішній простор поверху в багатоповерховому житлі, як умова комфортності

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2010
Автори
Яблонська, Ганна Дмитрівна
Росковшенко, А. Ю.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Розглядається питання ефективності використання внутрішнього простору в сучасному багатоповерховому житлі, зокрема на Україні. Аналізується вплив поверховості будинку на частку площі, що займають конструктивні, інженерні, комунікаційні та елементи протипожежного захисту житлового будинку, що розташовані на поверху. Вводиться поняття «коефіцієнту поверховості», що відображає цей вплив. Актуалізується проблема підвищення поверховості житла, яка призводить до збільшення площ, яку займають ці елементи. Це, в свою чергу, погіршує санітарно- гігієнічні та соціально-психологічні умови проживання, а також планувальні рішення квартир, та приводить до неефективного використання їх площі та простору.
Опис
Ключові слова
кафедра містобудування, кафедра інформаційних технологій, поверховість житла, комфортність, «коефіцієнт поверховості», этажность жилья, комфортность, «коэффициент этажности», quantity of floors of habitation, comfort, «factor of quantity of floors»
Бібліографічний опис
Яблонська Г. Д. Позаквартирний внутрішній простор поверху в багатоповерховому житлі, як умова комфортності / Г. Д. Яблонська, А. Ю. Росковшенко // Містобудування та територіальне планування : наук.–техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; відп. ред. М. М. Осєтрін. - Київ : КНУБА, 2010. - Вип. 36. – С. 533 - 541. – Бібліогр. : 6 назв.
Зібрання