Дослідження захисних властивостей кристалічних електромагнітних екранів та визначення умов підвищення їх ефективності

Ескіз

Дата

2013-04-12

Автори

Панова, О. В.
Скок, Н.

Заголовок журналу

Журнал ISSN

ISSN журналу

Назва тому

Видавець

КНУБА

Анотація

Результати свідчать, що облицювання стін металевим матеріалом є ефективним захистом порівняно зі звичайною залізобетонною стіною. Отримано набагато нижчі коефіцієнти екранування, ніж для металевого ангара. Це пояснюється тим, що використаний екран є не суцільним і немагнітним; значна частина ефективності припадає саме на відбивання електромагнітної хвилі (що не завжди прийнятне з огляду на можливий небажаний напрямок відбиття); використані покриття практично не екранують електромагнітні поля середніх, низьких і наднизьких частот (що в умовах значної енергонасиченості сучасних виробництв є недоліком).

Опис

Дослідження довели, що забезпечення необхідних (гарантованих) коефіцієнтів екранування електромагнітних полів визначених інтервалів частот, можливе лише з урахуванням амплітудно-частотних характеристик використовуваних захисних матеріалів. Таким чином, досягнення поставленої мети можливе двома шляхами: - визначення амплітудно-частотних характеристик екранованих електромагнітних полів та випромінювань і обирання захисного матеріалу відповідно до графічного матеріалу. - використання кількашарових екранів з різних кристалічних матеріалів.

Ключові слова

облицювання стін, матеріали металеві, екранування, поля електромагнітні

Кафедра авторів

кафедра фізики

Бібліографічний опис

Панова О.В. Дослідження захисних властивостей кристалічних електромагнітних екранів та визначення умов підвищення їх ефективності / О.В. Панова, Н. Скок // Збірник тез студентських доповідей 74 науково-практичної конференції Київського національного університету будівництва і архітектури, 9 - 12 квітня 2013 року / відп. за вип. П. П. Лізунов.– К. : КНУБА, 2013. – С. 93 - 94. Режим доступу: http://science.knuba.edu.ua/source/archive/npk/npk_tezy_2013.pdf

УДК

537.63:[691:693.6]

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced