Засоби підвищення ефективності екранування магнітних полів наднизьких частот

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Автори
Панова, О. В.
Азнаурян, І. О.
Кандур, М. П.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Розглянуто підходи до екранування магнітних полів наднизької частоти з урахуванням змінності у часі і просторі переважного напрямку магнітного поля. Визначено, що найбільш ефективними є тришарові екрани. Ефективність досягається використанням у якості внутрішнього шару феритів та магнітом’яких аморфних сплавів. Необхідні коефіцієнти екранування прогнозуються виходячи із співвідношення електрофізичних характеристик внутрішнього і зовнішніх шарів.
Опис
Показано, що в умовах набуття чинності європейських нормативів з електромагнітної безпеки та електромагнітної сумісності електричного та електронного обладнання при організації екранування слід враховувати як проблему захисту людей, так і забезпечення стабільності роботи обладнання і надійності функціонування бездротового зв’язку. Сумарне магнітне поле повинне розраховується зі співвідношення:
Ключові слова
кафедра фізики, поляризація, екранування, електротехнічна сталь, ферит, електромагнітний екран
Бібліографічний опис
Панова О. В. Засоби підвищення ефективності екранування магнітних полів наднизьких частот / О. В. Панова, І. О. Азнаурян, М. П. Кандур // Містобудування та територіальне планування : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; відп. ред. М. М. Осєтрін. - Київ : КНУБА, 2017. - Вип. 62, ч. 1. - С. 461 - 468. - Бібліогр. : 13 назв.