Захисна дамба, як елемент нової кліматоактивної архітектури

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Автори
Смалійчук, А. Д.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Глобальне потепління створює чимало викликів для людства від середини 21 століття і далі в майбутньому. Найскладнішим стане підняття рівня світового океану і необхідність пристосування до цього. Наслідки можуть бути від загрозливих до катастрофічних в економічному, соціальному, екологічному та інших вимірах. Одним із варіантів розв’язання є будівництво захисних дамб. Ці дамби зможуть захистити не лише від затоплення, але і виконувати різні допоміжні функції. Також актуальною залишається трансформація прибережних ландшафті від сьогодні до часу затоплення.
Опис
Ключові слова
дамба, рівень океану, глобальне потепління, затоплення, берегова лінія, клімат, архітектура, дамба, уровень океана, глобальное потепление, затопления, береговая линия, климат, архитектура, dam, ocean level, global warming, flood, coastline, climate, architecture
Бібліографічний опис
Смалійчук А. Д. Захисна дамба, як елемент нової кліматоактивної архітектури / А. Д. Смалійчук // Містобудування та територіальне планування : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; головн. ред. М. М. Осєтрін. - Київ : КНУБА, 2018. – Вип. 68. – С. 507-517. – Бібліогр. : 14 назв.
Зібрання