Пошук істини. Ландшафтна архітектура та туристично-рекреаційні комплекси в дипломних проектах 2020 року

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2020
Автори
Яценко, В. О.
Короткова, Т. М.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Дана стаття не є науковою в сфері професійної діяльності архітектора, проте вона в деякій мірі відповідає на запитання: хто завтра буде створювати архітектуру, що інтересує майбутніх спеціалістів, як вони реагують на зміни соціального стану суспільства, як вони розуміють свою професію і де на їхню думку її місце серед інших професій та ін. В статті коротко показано одну сферу містобудівної діяльності, ландшафтна архітектура та наведені приклади молодих спеціалістів розуміння проблеми. Як видно з проектних рішень, червоною лінією проходить екологія, соціальні питання, можливість розумного співіснування природи та людини. Розглянуто три напрямки розвитку ландшафтної архітектури – це ландшафтна архітектура урбанізованого середовища, ландшафтна архітектура як елемент економічного та соціального розвитку малих міст та ландшафтна архітектура як економічний потенціал розвитку нових структурних елементів розселення локальних систем. В статті широко наведені приклади концептуальних ідей молодих спеціалістів, які можуть заінтересувати різні сфери суспільства. Ми так думаємо, ми так бачимо, ми так зробимо.
Опис
Ключові слова
кафедра ландшафтної архітектури, магістр, бакалавр, дипломна робота, туристичні комплекси, рекреаційні території, локальна система, культурний центр, master's degree, bachelor, diploma work, tourist complexes, recreational territories, in-plant system, cultural center
Бібліографічний опис
Яценко В. О. Пошук істини. Ландшафтна архітектура та туристично-рекреаційні комплекси в дипломних проектах 2020 року / В. О. Яценко, Т. М. Короткова // Містобудування та територіальне планування : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; гол. ред. М. М. Осєтрін. - Київ : КНУБА, 2020. - Вип. 74. - С. 396-405. - Бібліогр. : 9 назв.
Зібрання