Визначення тривалості процесу монтажу та демонтажу опалубки за методом цілочисленного нормування

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2020-02-06
Автори
Тонкачеєв, Геннадій Миколайович
Тонкачеєв, Віталій Геннадійович
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
НДІБВ
Анотація
Матеріал статті ґрунтується на теоретичному аналізі та досвіді нормування процесів зведення будівель і споруд. Особлива увага приділяється проблемі вибору конструкцій опалубних систем для оптимізації процесів влаштування монолітних конструкцій каркасних багатоповерхових будівель. На відміну від існуючих методик, які не дають можливість порівняння опалубних систем, запропоновано тривалість монтажу та демонтажу опалубок визначати за методом цілочисленного нормування, який передбачає тривалість виконання дій по встановленню і закріпленню складових елементів опалубки, встановлювати цілими числами в залежності від кількості переміщень елементів опалубки і ступеня відповідальності за точністю і надійністю з’єднань. Новий підхід до визначення тривалості цілочисленним методом вирішує проблему при виборі опалубних систем.
Опис
Ключові слова
процес, монтаж, демонтаж, опалубка, структура, норма часу, кафедра будівельних технологій, кафедра металевих і дерев’яних конструкцій
Бібліографічний опис
Тонкачеєв Г. М. Визначення тривалості процесу монтажу та демонтажу опалубки за методом цілочисленного нормування / Г. М. Тонкачеєв, В. Г. Тонкачеєв // Будівельне виробництво : міжвід. наук.-техн. зб. / Наук.-досл. ін-т буд. виробн. ; гол. ред. П. Є. Григоровський. - Київ : НДІБВ, 2019. - Вип. 67. - С. 31 - 36. - Бібліогр. : 10 назв.