Вплив екранів на утворення фізичного поля при заданих джерелах енергії

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2020
Автори
Мостовенко, О. В.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
У даному дослідженні розглянуто вплив різноманітних екранів на утворення фізичного поля при заданих точкових джерелах енергії. Екрани представлено у вигляді прямокутників, які частіше за всі інші форми зустрічаються у практиці. Джерела, що випромінюють енергію, можуть бути також різноманітних форм (лінійні, у вигляді площин тощо), але в даному дослідженні розглянуто тільки точкові джерела енергії. Енергія, що випромінюється джерелом, зустрічаючи екран на своєму шляху, поділяється на три складові: відбита енергія, поглинута енергія і енергія, що проникла крізь екран. Наведено таблицю розподілу всієї енергії, що сприймається кожною точкою екрана при умові, що вся сприйнята екраном енергія дорівнює одиниці. Наведено приклад, який наочно демонструє вплив плоского екрана прямокутної форми на утворення фізичного поля від трьох джерел енергії, що знаходяться по обидві сторони від заданого екрана.
Опис
Ключові слова
енергія, розподіл енергії, джерело енергії, потенціал, фізичне поле, екран, відбиття, поглинання, проникнення, кафедра нарисної геометрії та інженерної графіки
Бібліографічний опис
Мостовенко О. В. Вплив екранів на утворення фізичного поля при заданих джерелах енергії / О. В. Мостовенко // Сучасні проблеми архітектури та містобудування : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; відп. ред. М. М. Дьомін. - Київ : КНУБА, 2020.- Вип. 56. - С. 247 - 255. - Бібліогр. : 13 назв.
Зібрання