Світло і колір у психоемоційному сприйнятті архітектурного образу

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2019
Автори
Кондрацька, О. І.
Товбич, В. В.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
В статті продовжено розгляд ідеї формотворення архітектурного образу, коли головним компонентом є система світло-колір. В роботі пропонується розглядати психоемоціональне сприйняття світла і кольору і визначити відповідність певним асоціативним емоціям. Визначено недостатність визначень емоцій і кольорів. Розширити лінійку емоцій дозволила авторська методика та лінгвістична описова асоціативна модель, яка описує відчуття і враження від світло-кольорової гамми. Це дозволить формувати світло-кольоровий архітектурний образ цілеспрямовано і керовано.
Опис
Ключові слова
архітектурний образ, світло, колір, система, архитектурный образ, свет, цвет, система, light, color, system, architecture image, кафедра інформаційних технологій в архітектурі
Бібліографічний опис
Кондрацька О. І. Світло і колір у психоемоційному сприйнятті архітектурного образу / О. І. Кондрацька , В. В. Товбич // Сучасні проблеми архітектури та містобудування : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; відп. ред. М. М. Дьомін. - Київ : КНУБА, 2019. - Вип. 54. - С. 135 - 141. - Бібліогр. : 13 назв.
Зібрання