Забезпечення міцності і жорсткості підрізок в монолітних стінах з енергозберігаючими конструкціями вузлів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2015
Автори
Тимофєєв, М. В.
Пріщенко, А. М.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Найбільш поширеною в сучасному будівництві України є фасадна теплоізоляція стін з опорядженням тонкошаровою штукатуркою. Така система забезпечує найбільший за значенням коефіцієнт термічної однорідності для основаного поля стіни. Проблема значних тепловитрат (кут, прорізи віконних та дверних отворів, стик міжповерхового перекриття) може бути вирішеною за рахунок запропонованого авторамиспособу підрізки стін ззовні з розташуванням в неї додаткового шару утеплювача. Ефект підвищення теплозахисних показників встановлено, невирішеним залишається питання забезпечення міцності стику та жорсткості остову будівлі з урахуванням зменшення перетину несучих стін. В роботі наведено результати розрахунків напружень та надані рекомендації по армуванню послаблених перетинів.
Опис
Ключові слова
фасадна теплоізоляція стін, опорядження тонкошаровою штукатуркою, коефіцієнт термічної однорідності для основаного поля стіни, міцность стику, жорсткість остову будівлі
Бібліографічний опис
Тимофєєв М. В. Забезпечення міцності і жорсткості підрізок в монолітних стінах з енергозберігаючими конструкціями вузлів / М. В. Тимофєєв, А. М. Пріщенко // Енергоефективність в будівництві та архітектурі : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва та архітектури ; відп. ред. П. М. Куліков. - Київ : КНУБА, 2015. - Вип. 7. - С. 296-301. - Бібліогр. : 4 назви.
Зібрання