Комплексний підхід в проектуванні світлового середовища міста

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Автори
Войко, Н. Ю.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
В статті визначені чинники, які впливають на якість світлового середовища міста та наданий аналіз сучасного стану цієї галузі; розглянуті основні терміни що стосуються зовнішнього освітлення в історичному контексті та основні напрямки сучасного розвитку галузі в країнах західної Європи та в Україні. Складність формування комплексного світлового середовища за рахунок використання різних видів освітлення вимагає визначення критеріїв якості світлового середовища та факторів, що впливають на побудову ієрархії взаємодії видів освітлення за завданням художньої гармонізації міського простору.
Опис
Ключові слова
кафедра містобудування, світло, штучне освітлення, зовнішнє освітлення, світлова архітектура, світлодизайн, світловий урбанізм, архітектурне освітлення, функціональне освітлення, інформаційне освітлення, міські простори, світлове середовище
Бібліографічний опис
Войко Н. Ю. Комплексний підхід в проектуванні світлового середовища міста / Н. Ю. Войко // Сучасні проблеми архітектури та містобудування : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; відп. ред. М. М. Дьомін. - Київ : КНУБА, 2017. - Вип. 47. - С. 224 -231. - Бібліогр. : 3 назви.
Зібрання