Вип. 10

Постійний URI для цього зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 40
  • Документ
    Втрачені палацові комплекси авторства Якуба Кубицького на території України
    (КНУБА, 2016) Погранична, І. І.; Диба, Ю. Р.
    Палацові комплекси кін. XVIII – поч. XIX ст., споруджені за проектами польського архітектора ЯкубаКубицького, є унікальними зразками Європейської архітектури на території України. У даній статті звернено увагу на втрачені об’єкти палацової архітектури у с. Бережце Тернопільської області, с. Ладиги та у с. Семиреньки Хмельницької області, які були знищені під час Першої світової війни; розкрито їх архітектурно-планувальні та об’ємно-просторові особливості та мистецьку цінність даних об’єктів. Сьогодні, необхідно вивчати втрачені архітектурні об’єкти, а також, виконувати науково-обґрунтовані реконструкції частково або повністю зруйнованих об’єктів.
  • Документ
    Шумозахисні зелені насадження
    (КНУБА, 2016) Биваліна, М. В.
    Розглядаються вимоги до шумозахисних зелених насаджень, їх ефективність у складі комплексної оцінки стану навколишнього міського середовища, інженерного благоустрою міських територій.
  • Документ
    Конкурсне проектування як метод навчальної підготовки студентів архітекторів
    (КНУБА, 2016) Слєпцов, О. С.; Щербаков, О. В.; Меженна, Н. Ю.; Русевич, Т. В.
    Стаття розповідає про участь та перемогу студентів та викладачів кафедри Основ архітектури і архітектурного проектування КНУБА у відкритому конкурсі, оголошеному Славутицькою міською радою на Ескізний проект пам’ятного знаку-символу у м. Славутич на честь реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між урядом України і урядами країн «Великої сімки» та Комісією Європейського Співтовариства щодо закриття Чорнобильської АЕС.
  • Документ
    Темпоральна модель архітектури італійського футуризму
    (КНУБА, 2016) Охрім, Х. А.; Лінда, С. М.
    Розглядається категорія художнього часу в архітектурі італійського футуризму як складова процесів смисло- і формоутворення. Досліджується темпоральна модель, сформована ідеологами футуризму на початку ХХ століття та її формальна репрезентація в архітектурний композиції і засобах художньої виразності, характерних для даного напряму
  • Документ
    Архітектурні особливості підприємств нафтогазового комплексу Східної Галичини в ХІХ – першій пол. ХХ ст.
    (КНУБА, 2016) Дуфенюк, О. М.; Габрель, М. М.
    В статті висвітлено історичні факти, пов’язані із формуванням архітектури нафтогазових комплексів на прикладі Східної Галичини в XIX – першій пол. XX ст. Проаналізовано архітектурно-просторовий образ та подано класифікацію будівель за функціональним призначенням.
  • Документ
    Досвід формування адміністративних будівель в Україні
    (КНУБА, 2016) Голуб, К. В.; Куцевич, В. В.
    У статті проаналізовано та визначено етапи формування адміністративних будівель в Україні.
  • Документ
    Визначення сутності композиції
    (КНУБА, 2016) Кедровська, І. П.; Самойлович, В. В.
    В статті розкривається сутність і значення терміну «композиція» шляхом дослідження загальних питань композиції та інтерпретації професіоналів зв'язаних сфер до даного терміну, а також розглядається формулювання найбільш підходящого визначення даного поняття на сьогоднішній день.
  • Документ
    Розвиток архітектури Всесвітніх виставок
    (КНУБА, 2016) Суфранова, М. В.; Конопльова, О. В.
    У статті представлений аналіз досвіду проектування Всесвітніх виставок з моменту відкриття першої Всесвітньої виставки в Гайд-парку і сьогодення, наведені описи найбільш видатних виставкових споруд і виявлено роль їх впливу на розвиток сучасної архітектури.
  • Документ
    Методи реконструкції наркологічних закладів
    (КНУБА, 2016) Поцелуєва, Н. В.; Куцевич, В. В.
    У статті розглядаються існуючі методи реконструкції наркологічних закладів (НЗ) та автором пропонується новий реконструктивний захід.
  • Документ
    Про теоретичні основи і досвід проектування кінотеатрів у структурі торговельно-розважальних центрів (на прикладі м. Астана)
    (КНУБА, 2016) Шулик, В. В.; Обідній, О. Б.; Гальченко, О. О.
    В роботі наводиться короткий аналіз теоретичних основ і досвіду проектування кінотеатрів в структурі торгово-розважального комплексу (на прикладі м.Астана).
  • Документ
    Архітектурно-планувальна організація кінноспортивного клубу
    (КНУБА, 2016) Горіна, А. О.
    У статті розкрито історичне становлення кінноспортивного клубу, особливості його архітектурно-планувальної організації, номенклатури приміщень. Розглянуто варіанти сучасного об’ємно-просторового вирішення.
  • Документ
    Современные тенденции развития архитектуры кинотеатров
    (КНУБА, 2016) Мержиевская, Н. Ю.; Пигович, А. Г.
    Рассматривается развитие архитектурно-планировочного решения учреждений кинопоказа.
  • Документ
    Стильові риси архітектури стародавнього Єгипту
    (КНУБА, 2016) Горбик, О. О.
    Зазначено унікальність та світову роль єгипетського зодчества, осмислено його ґенезу, створено огляд його історичного розвитку, визначено стильові риси та характерні форми давньоєгипетської архітектури.
  • Документ
    Применение цвета в архитектуре
    (КНУБА, 2016) Огиенко, И. Р.; Никаноров, С. А.
    Цвет в нашей жизни является самым простым и действующим способом изменить восприятие пространства, позволяет корректировать состояние человека и влиять на его сознание. Цветовое решение архитектурной среды обладает огромным воздействием на психологию восприятия и на функционирование процессов жизнедеятельности людей.
  • Документ
    Впровадження зелених зон на територію простору дитячих онкологічних центрів
    (КНУБА, 2016) Кравченко, Д. О.; Скорик, Л. П.
    В статті розглядаються вплив при лікарняних зелених територій, які допомагають покращити та пришвидшити процес одужання пацієнтів, що перебувають в дитячій онкологічній лікарні.
  • Документ
    Морфологическая матрица анализа проблем города как открытой развивающейся системы
    (КНУБА, 2016) Данилов, С. М.
    Рассмотрены аспекты повышения объективности представлений архитекторов о проблеме города устойчивого развития. Предложена морфологическая матрица анализа проблем города устойчивого развития как инструмент повышения объективности когнитивных карт представлений о проблемах города.
  • Документ
    Таємничість конкурсного проектування
    (КНУБА, 2016) Безродний, П. П.
    В даній статті розкриваються особливості творчого підходу до вирішення конкурсного завдання, а також пропонується, як ескіз, методика розробки конкурсної теми.
  • Документ
    Враження від проведення курсового проекту обміри пам’ятки архітектури та обмірно-проектної практики в національному заповіднику «Софія Київська» у 2016 році
    (КНУБА, 2016) Куковальська, Н. М.; Слєпцов, О. С.; Ніканоров, С. О.; Горіна, А. О.; Адаменко, М. В.
    У статті описані враження від проведення завдань з архітектурного проектування зі студентами першого курсу під керівництвом завідувача кафедри «Основ архітектури і АП», професора Слєпцова О.С. на території заповідника «Софія Київська» у 2016 році.
  • Документ
    Концепция гостиниц будущого: идеальное пространство для отдыха
    (КНУБА, 2016) Мержиевская, Н. Ю.; Петровская, Ю. С.
    Все идеи будущего вдохновляют современный мир, чтобы покорять не только Землю, но и космос и глубины океана. В данной статье будут рассмотрены особенности формирования архитектурно-пространственной концепции отелей будущего.
  • Документ
    Приемы по размещению киноконцертных комплексов
    (КНУБА, 2016) Мержиевская, Н. Ю.; Шулипа, Д. В.
    В данной статье рассмотрены основные приемы по размещению киноконцертных комплексов в структуре города и за его пределами. Проанализированы две основные тенденции размещения такого типа зданий. Детально освещена проблема выбора участка для культурно-зрелищных учреждений.