Інноваційне мислення при формуванні нових методологій управління проектами

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2016
Автори
Бушуєв, Сергій Дмитрович
Дорош, Марія Сергіївна
Шакун, Наталія Валеріївна
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Швидкий розвиток управління проектами як науки та застосування її в багатьох предметних галузях, що мають свою специфіку, сформувало у світовій практиці великий спектр знань та методологій, більшість з яких містять унікальні моделі, методи та механізми управління. Запропоновані в статті механізми конвергенції систем забезпечують можливість створення нових методів та моделей управління проектами з врахуванням різних підходів до самих методів конвергенції. Визначені хронологічні етапи формування методологій управління проектами у порівнянні з основними етапами розвитку систем управління в різних прикладних галузях. Також визначено необхідні складові інноваційного мислення керівника проекту, які забезпечують як розвиток галузі, так і суспільства в цілому. Результати дослідження можуть використовуватися при виборі та створенні нових методологій для прийняття унікальних проектних рішень.
Опис
Ключові слова
механізми конвергенції, інноваційні методи та моделі, інноваційне мислення, розвиток методологій управління, креативність, кафедра управління проектами
Бібліографічний опис
Бушуєв С. Д. Інноваційне мислення при формуванні нових методологій управління проектами / С. Д. Бушуєв, М. С. Дорош, Н. В. Шакун // Управління розвитком складних систем : зб. наук. праць / Київ. нац. ун-т буд-ва і архітектури ; гол. ред. П. П. Лізунов. – Київ : КНУБА, 2016. – № 26. – С. 49-57. - Бібліогр. : 11 назв.
Зібрання