Формування ергономічного архітектурного простору для людей з обмеженими фізичними можливостями

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2013
Автори
Семерун, Ю. А.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Сформоване в сучасних умовах міста архітектурне середовище орієнтоване на людей практично здорових і взагалі не враховує обмежень, що виникають в осіб з фізичними і сенсорними відхиленнями – у тих, хто не може пройти по сходам, перебороти турнікет, відкрити квартирку у верхній частині вікна, побачити сигнал світлофора, почути повідомлення диспетчера на автовокзалі, потрапити в громадський транспорт іт. п. Тема створення оптимального ергономічного середовища для людей з обмеженими фізичними можливостями потребує ретельного дослідження. Ми маємо проникнутися цим питанням не лише як архітектори, а й як спеціалісти в області соціології. Цю проблему слід розглядати в глобальному державному масштабі, а архітектори і суспільство мають покласти початок цьому процесу, бо ми створюємо не просто архітектуру, а й комфортне середовище для життя.
Опис
Ключові слова
реабілітація, інваліди, архітектура, проблема, середовище, кафедра архітектурного проектування цивільних будівель і споруд
Бібліографічний опис
Семерун Ю. А. Формування ергономічного архітектурного простору для людей з обмеженими фізичними можливостями / Ю. А. Семерун // Сучасні проблеми архітектури та містобудування : наук.-техн. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; відп. ред. М. М. Дьомін. - Київ : КНУБА, 2013. - Вип. 34. - С. 202 - 211. - Бібліогр. : 10 назв.
Зібрання