Забруднення атмосфери: смоги та тумани у великих містах України

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Автори
Сіпаков, Р. В.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
У статті розглянуті основні чинники забруднення атмосфери великих міст України, проаналізовані основні чинники виникнення смогів на прикладі міста Києва в період січня – лютого 2017 року. Для аналізу забруднення вибіркових точок міста Києва було використано математичну модель поширення твердих та газоподібних забрудників з урахуванням основних факторів впливу на процес розсіювання шкідливих домішок в повітрі: теплоти, турбулентності, хімічної кінетики і т. п. В результаті моделювання було підтверджено той факт, що смог над Києвом та на прилеглих територіях утворився в результаті дії антициклону та забруднення атмосфери шкідливими речовинами, сажею і т. п.
Опис
Ключові слова
смог, аерозольно-пилові токсиканти, аерозольно-газові забруднення, інверсія, циклон, антициклон, модель забруднення атмосфери
Бібліографічний опис
Сіпаков Р. В. Забруднення атмосфери: смоги та тумани у великих містах України / Р. В. Сіпаков // Екологічна безпека та природокористування : зб. наук. пр. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; гол. ред. О. С. Волошкіна, О. М. Трофимчук. – Київ, 2017. – Вип. 23. – С. 86-96. – Бібліогр. : 10 назв.
Зібрання