Вип. 2

Постійний URI для цього зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 41
  • Документ
    Індустріальний період шкільного будівництва в м. Києві
    (КНУБА, 2014) Розумний, С. В.; Слєпцов, О. С.
    У статті проведено науковий аналіз проектування і забудови шкільних будівель індустріального періоду у м. Києві. Виділено, досліджено поширення і локалізацію, роки забудови та особливості застосування у місті основних серій типових проектів шкіл І-ІІІ періоду індустріалізації.
  • Документ
    Архітектурно-будівельна концепція розвитку Київського національного університету будівництва і архітектури
    (КНУБА, 2014) Слєпцов, О. С.
    Розглянуто багаторічну історію Київського національного університету будівництва і архітектури і зміст розробленої проф. О. С. Слєпцовим архітектурно-будівельної концепції розвитку КНУБА.
  • Документ
    Типологічні особливості «зручного» архітектурного середовища
    (КНУБА, 2014) Шебек, Н. М.
    Охарактеризовані типові ознаки й критерії досконалості середовищних утворень для людей, які пильно стежать за відчуттями власного організму.
  • Документ
    Фактори, що впливають на формування архітектури багатоповерхових автостоянок у найзначніших містах
    (КНУБА, 2014) Кисіль, С. С.
    У статті висвітлено загальні фактори, що визначають функціонально-планувальну організацію та впливають на розміщення будівель багатоповерхових автостоянок (БА) у найзначніших містах (н. м.). Основними факторами впливу є природно-кліматичні, соціально-економічні, містобудівні, функціонально-технологічні, інженерно-технічні, екологічні, естетичні.
  • Документ
    Структура матеріальної бази системи судоустрою України
    (КНУБА, 2014) Гейко, І. П.; Слєпцов, О. С.
    У статті розглянуто основні фактори, які впливають на відсутність належних будинків суду на території України. Виконано аналіз будинків суду у містах держави. Проаналізовано характеристику мережі та стан будинків районних судів.
  • Документ
    Досвід проектування водно-туристичних комплексів
    (КНУБА, 2014) Ніканоров, С. О.
    У статті розглянуто досвід архітектурного проектування та історії формування водно-туристичних комплексів.
  • Документ
    Особливості планувальних рішень квартир для формування терасної забудови
    (КНУБА, 2014) Копійка, С. В.; Слєпцов, О. С.
    У статті розглядаються питання раціонального застосування житлових будинків терасного типу. Проаналізовано типи квартир з різними планувальними рішеннями, які застосовують при забудові схилів. Приведені прийоми групувань квартир, на основі яких запропоновано подану класифікацію терасового житла. Схематично зображенні методи блокування житлових осередків – квартир. Також розглянуті основні прийоми сполучення різновисотних терас.
  • Документ
    Містобудівне розміщення виставково-музейних авіаційних комплексів
    (КНУБА, 2014) Горова, Ю. О.
    У статті сформульовані основні принципи містобудівного розміщення виставково-музейних комплексів авіаційних технологій судячи з досвіду проектування схожих за тематикою об’єктів та подані пропозиції найбільш актуального для України їх розміщення.
  • Документ
    Идеология социальной инженерии и многоквартирное жилье
    (КНУБА, 2014) Яблонская, А. Д.
    В статье рассматриваются вопросы, как типология многоквартирного жилья связана с отношениями, в которых находится архитектор и социум, как на развитие типологии жилища повлиял тотальный «массовый» подход, основанный на идеологии социальной инженерии.
  • Документ
    Методика схематичного зображення структури внутрішнього простору будівель при проектуванні
    (КНУБА, 2014) Ушаков, Г. Н.
    Розглянуто застосування схематичного зображення складного внутрішнього простору при проектуванні та аналізі композиції будівель. Наведено приклади формалізованого проектування громадських центрів.
  • Документ
    Эволюционный взгляд на проблему языка архитектуры
    (КНУБА, 2014) Ремизова, Е. И.
    Статья посвящена исследованию композиционного языка архитектуры в эволюционном аспекте. Рассматриваются теоретические труды ХУШ-ХХ1 ст. Предложены теоретические модели построения композиционного мышления, с помощью которых исследуется язык архитектуры.
  • Документ
    Сучасний розвиток готелів категорії 4-5 зірок в існуючому містобудівному середовищі
    (КНУБА, 2014) Мержієвська, Н. Ю.
    У статті коротко розглянуто сучасний стан та тенденції розвитку у сучасному світі історичних готелів, а саме розташованих у пам’ятках архітектури та історичних будівлях, які формують історичний облік та привабливість міста.
  • Документ
    До питання еволюції функціональної програми готельних будівель Західної України
    (КНУБА, 2014) Козакова, О. М; Пламеницька, О. А.
    Стаття присвячена аналізу функціональної програми будівель, що виконували готельні функції у хронологічному інтервалі з І тис. до н. е. до кінця ХІХ ст. Виявлено набір функцій, притаманних готельним будівлям на території Західної України на різних історичних етапах. З’ясовано базові функції, які, незалежно від суспільно-культурних трансформацій, залишалися незмінними.
  • Документ
    Функціональна структура центрів реабілітації для дітей з психофізичними відхиленнями
    (КНУБА, 2014) Семерун, Ю. А.; Русевич, Т. В.
    У статті розглядаються особливості функціональної структури центрів реабілітації для дітей з психофізичними відхиленнями, фактори та чинники, які впливають на її формування. Здійснено визначення призначення та кожного функціонального осередку та групи приміщень, що мають входити до структури центру.
  • Документ
    Організаційно-функціональна модель відділення медично-соціальної реабілітації у закладах для дітей з вадами розвитку
    (КНУБА, 2014) Кравченко, І. Л.
    У статті розглядається загальна організаційно-функціональна модель відділення медично-соціальної реабілітації у формуванні структури закладів для дітей з вадами розвитку, трансформація моделі даного відділення у реабілітаційних закладах різної місткості.
  • Документ
    Особливості архітектури будівель комплексу Українського Католицького університету в м.Львові
    (КНУБА, 2014) Стоцько, Р. З.
    У статті проаналізовано особливості архітектури будівель комплексу Українського Католицького університету у Львові та виокремлено головні фактори, які найбільше впливають на формування архітектурно-просторової організації та стилістичного образу християнського духовного освітнього закладу університетського типу.
  • Документ
    Київ-Пасажирський за 130 років
    (КНУБА, 2014) Юнаков, С.Ф.
    У статті розглядається історія розвитку проектування привокзальних площ, визначені особливості містобудівного, планувального і об’ємно-просторового формування комплексу та окреслені основні напрямки концепції розвитку.
  • Документ
    Особливості архітектури будівель вищих навчальних закладів із змінною геометрією
    (КНУБА, 2014) Стоцько, Р. З.
    У статті проаналізовано особливості архітектури будівель із змінною геометрією та розглянуто можливість застосування такої конструктивної схеми при проектуванні та спорудженні корпусів вищих навчальних закладів, виокремлено основні конструктивні схеми будівель вищих навчальних закладів із змінною геометрією, визначено головні фактори, які впливають на застосування тієї чи іншої конструктивної схеми, окреслено базові засади розвитку архітектури будівель вищих навчальних закладів із змінною геометрією.
  • Документ
    Орнаментика в дизайні елементів благоустрою історичного міського середовища
    (КНУБА, 2014) Проневич, О. В.
    У статті розглядається проблема проектування елементів благоустрою історичного міського середовища. Запропоновано метод структурно-геометричного аналізу ліній і силуетів архітектурних елементів середовища та методика рекомендаційного характеру використання отриманих модулів при проектуванні елементів благоустрою.
  • Документ
    Осередки розвитку українського архітектурного модерну
    (КНУБА, 2014) Антощук, Т. І.; Слєпцов, О. С.
    У статті поданий узагальнений матеріал з досліджень проведених професором В. В. Чепеликом щодо осередків розвитку українського архітектурного модерну.