Прогнозування ризиків збитків від повеней на ріках за даними моніторингу

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2015
Автори
Стефанишина-Гаврилюк, Ю. Д.
Стефанишин, Д. В.
Трофимчук, О. М.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Розглянуто задачу прогнозування ризиків збитків від повеней за даними моніторингу як добутків збитків та ймовірностей перевищення ма-ксимальних витрат води. Запропоновано новий метод прогнозування ризиків збитків від повеней за даними моніторингу на основі ситуаційних та індук-тивних моделей. Задача вирішується на прикладі моделювання ризиків збит-ків від руйнівних повеней в басейні р. Тиса в залежності від максимальних витрат води р. Тиса, що визначалися на гідрометричному посту Вилок.
Опис
Ключові слова
кафедра геотехніки, ймовірність перевищення, індуктивна модель, максимальні витрати води, повінь, ризики збитків, ряди динаміки, ситуаційна модель
Бібліографічний опис
Стефанишина-Гаврилюк Ю. Д. Прогнозування ризиків збитків від повеней на ріках за даними моніторингу / Ю. Д. Стефанишина-Гаврилюк, Д. В. Стефанишин, О. М. Трофимчук // Екологічна безпека та природокористування : зб. наук. праць / Ін-т телекомунікацій і глоб. інформ. простору ; Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; гол. ред. : О. С. Волошкіна, О. М. Трофимчук. - Київ : КНУБА, 2015. - Вип. 18. - С. 37-48. - Бібліогр. : 18 назв.
Зібрання