Підхід до побудови відкритої бази моделей СППР з оцінки інвестиційних проектів техногенної безпеки

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Автори
Красовська, Ганна Валеріївна
Ізмайлова, Ольга Василівна
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
В умовах сьогодення суттєво зріс рівень терористичної й техногенної небезпеки для населення і територій України. Водночас експертами зазначається значне зростання альтернативних пропозицій інноваційних продуктів (ІП) техногенної безпеки. В процесі аналізу, оцінки та прогнозування динаміки впровадження та подальшого вдосконалення ІП необхідно розглядати та враховувати їх різноаспектні властивості. На сьогодні одним з найперспективніших напрямів у вирішенні питань аналізу слабкоструктурованих даних великого об’єму та раціонального використання інтуїції, досвіду і знань експертів у предметній області є системи підтримки прийняття рішень (СППР), що ґрунтуються на застосуванні сценарного аналізу та технологічного передбачення. Було проаналізовано існуючі підходи до створення динамічної СППР з оцінки інвестиційних проектів техногенної безпеки, запропоновано архітектуру такої системи. Значну увагу приділено засадам побудови системи керування базою моделей відкритого типу, яка дозволяє завантажувати в систему моделі, шукати та обирати адекватні моделі, проводити їх налаштування та інтеграцію в єдиний сценарій. Наведено результати практичної програмної реалізації запропонованого архітектурного рішення.
Опис
Ключові слова
система підтримки прийняття рішень, сценарний підхід, база моделей відкритого типу, система керування базою моделей, кафедра кібернетичної безпеки та комп’ютерної інженерії
Бібліографічний опис
Красовська Г. В. Підхід до побудови відкритої бази моделей СППР з оцінки інвестиційних проектів техногенної безпеки / Г. В. Красовська, О. В. Ізмайлова // Управління розвитком складних систем : зб. наук. праць / Київ. нац. ун-т буд-ва і архітектури ; гол. ред. Лізунов П. П. – Київ : КНУБА, 2018. – № 33. – С. 118-123. - Бібліогр. : 10 назв.
Зібрання