Циклічність активності концептуальної творчості в архітектурі (гіпотеза)

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Автори
Весна, А. В.
Дубинский, В. П.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
У дослідженні вперше висунута гіпотеза про циклічність періодів активності концептуальної творчості в архітектурі. Запропоновано методи виявлення цих циклів, які засновані на розробленому методі аналізу історично значущих архітектурних концепцій і концептів, створених на їх основі. Висунуто гіпотезу про структуру концептуальних циклів і причини їх виникнення. У період з V ст. до н.е. по теперішній час виявлено чотири періоди активності створення архітектурних концепцій. Кожен з виявлених періодів є віссю зміни спеціальності і адаптації її до нових умов існування міст і архітектури.
Опис
Ключові слова
архітектура, концепція, концепт, цикл, гіпотеза, теорія, architecture, concept, concept, cycle, hypothesis, theory, архитектура, концепция, концепт, цикл, гипотеза, теория
Бібліографічний опис
Весна А. В. Циклічність активності концептуальної творчості в архітектурі (гіпотеза) / А. В. Весна, В. П. Дубинский // Архітектурний вісник КНУБА : наук.-вироб. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; відп. ред. П. М. Куліков.- Київ : КНУБА, 2018. - Вип. 14-15. - С. 454-463. - Бібліогр. : 9 назв.
Зібрання