Розроблення альтернативних технологічних способів розчищення міських водойм

Вантажиться...
Ескіз
Файли
Дата
2019
Автори
Афанасьєва, Юлія Олексіївна
Мальований, Ілля Вікторович
Афанасьєв, Віктор Валерійович
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Екологічний стан міських водойм стрімко погіршується. Забруднення водоймищ відбувається внаслідок природних процесів та антропогенного впливу людини. Порушення функціонування екосистеми водойми призводить до погіршення водообміну, цвітіння води, зменшення прозорості, утворенню неприємних запахів, заростанню та обмілінню. Нині зневоднення донних відкладень здійснюється апаратними методами (використання центрифуг та прес-фільтрів) або за допомогою природної сушки на наливних картах. Апаратний метод зневоднення дає змогу на виході отримати матеріал, який придатний для транспортування. Але самі апарати чутливі до механічних включень, що містяться в пульпі, схильні до абразивного зносу і, як наслідок, частим простоям. Зневоднення на картах потребує виокремлення значних територій, що в тісній міській забудові неможливо. Окрім того, на картах неможливо зневоднити донні відкладення в короткий термін. Тому для міської забудови необхідно шукати кращу альтернативну технологію зневоднення донних відкладень. Достойною заміною таким методам зневоднення є технології Geopool і Geotube. Їх застосування не потребує значного відчуження прибережних територій під виконання робіт і не забруднює навколишнє середовище попутними продуктами виробництва.
Опис
Ключові слова
технологічні процеси, розчищення водойм, донні відкладення, технологія Geopool, екосистема, апаратний метод зневоднення, сушка на картах наливу
Бібліографічний опис
Афанасьєва Ю. О. Розроблення альтернативних технологічних способів розчищення міських водойм / Ю. О. Афанасьєва, І. В. Мальований, В. В. Афанасьєв // Управління розвитком складних систем : зб. наук. праць / Київ. нац. ун-т буд-ва і архітектури ; гол. ред. Лізунов П. П. – Київ : КНУБА, 2019. – № 40. – С. 209-215. - Бібліогр. : 10 назв.
Зібрання