Вип. 33

Постійний URI для цього зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Документ
    Системне моделювання та параметрична оптимізація проектного розрахунку вібраційного грохота з круговими коливаннями
    (КНУБА, 2014) Забродський, М. М.
    В статті представлена технологія системного моделювання методики проектного розрахунку вібраційного грохота з круговими коливаннями. Побудовано цільову функцію та проведено параметричну оптимізацію за енергетичним критерієм.
  • Документ
    Енергоефективні матеріали для елементів підлоги
    (КНУБА, 2014) Павлюк, Віталій Володимирович; Старостіна, Г. В.
    Розроблено сухі будівельні суміші для влаштування елементів підлоги, що вміщують у своєму складі не менше 30% відходів паливо-енергетичної промисловості. Їх використання дозволить заощаджувати 22,4% на вартості сировинних матеріалів.
  • Документ
    Багатоярусний робочий орган землерийної машини
    (КНУБА, 2014) Пелевін, Леонід Євгенович; Карпенко, М. М.; Лаврик, С. В.
    Виходячи з аналізу, взаємодії послідовних багатоярусних робочих органів, обгрунтований метод взаємодії таких конструкцій з грунтом. Запропоновано принципово новий робочий орган землерийної машини, що дозволяє знизити енергоємність розробки ґрунту.
  • Документ
    Дослідження фізичних процесів системи “машина-середовище”
    (КНУБА, 2014) Басараб, Володимир Аксенійович
    Стаття присвячена огляду сучасної апаратури для дослідження фізичних процесів взаємодії машини та середовища. Наведено можливість використання сучасної аналогово-цифрової апаратури для реєстрації, запису та обробки інформації з ціллю отримання реальної фізичної картини явищ, що відбуваються в системі «машина-середовище”.
  • Документ
    Модификація двигуна Стірлінга з додаванням вакуумної герметичності та охолоджувача примусової дії
    (КНУБА, 2014) Косминський, Ігор Владленович; Мельниченко, М. С.
    Модификация двигателя Стирлинга с добавлением вакуумной герметичности и охладителя принудительного действия. В статье сделан анализ существующих конструкций данного типа двигателя. Предлагается новое конструктивное решение путем добавления вакуумной герметичности и охладителя принудительного действия.
  • Документ
    Синтез кулачкового приводного механізму роликової формувальної установки з комбінованим режимом руху
    (КНУБА, 2014) Ловейкін, В'ячеслав Сергійович; Почка, Костянтин Іванович
    Розроблено конструкцію роликової формувальної установки з кулачковим приводним механізмом та побудовано профіль кулачка для забезпечення комбінованого режиму зворотно-поступального руху формувального візка.
  • Документ
    Особливості призначення посадок підшипників кочення та їх вплив на надійність та довговічність роботи машин промисловості будматеріалів
    (КНУБА, 2014) Клименко, Микола Олександрович; Делембовський, Максим Михайлович; Печерський, В. С.
    Здійснено аналіз посадок підшипників кочення машин промисловості будівельних матеріалів: щокових дробарок, грохотів та вібраційних машин для ущільнення будівельних сумішей. Наведено розрахунок та обгрунтовано вибір посадок підшипникових вузлів будівельних машин в умовах значних знакозмінних навантажень, обтяжених додатковим впливом вібрації.
  • Документ
    Метод оцінки показників надійності гідроприводів одноковшових екскаваторів із застосуванням статистичного моделювання
    (КНУБА, 2014) Лесько, Віталій Іванович
    Пропонується метод оцінки показників надійності гідроприводу екскаватора, що дозволяє враховувати параметричні відмови основних елементів гідроприводу за параметром «об'ємний ККД» з урахуванням ефективності функціонування екскаватора та стохастичної залежності між ними
  • Документ
    Алгоритм та методи вибору мобільного комплексу будівельних машин
    (КНУБА, 2014) Назаренко, Іван Іванович; Шаляпіна, Т. С.
    Розроблено алгоритм та методику вибору мобільного комплексу будівельних машин. Запропонована методика дозволяє визначати основні технологічні процеси при створенні будівель і споруд та формувати на цій основі комплекси машин.