Особливості архітектурного проектування дитячих дошкільних закладів на території України в 1971-1991рр. та у сучасний період

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Автори
Саєнко, Д. М.
Ковальський, Л. М.
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
У статті розглянуто особливості архітектурного проектування дитячих дошкільних закладів на території України в радянський період історії нашої держави. Основний акцент зроблено на період 1971-1991 рр., який являється заключним етапом розбудови містобудівної мережі закладів дошкільної освіти в радянській Україні, а також на сьогоднішній стан. До характерних ознак архітектури дитячих дошкільних закладів періоду 1971-1991 рр. можна віднести: типове проектування, окремо розташовані, переважно двоповерхові будівлі з огородженою власною територією, відсутність масового розповсюдження проектів вбудовано-прибудованого типу.
Опис
Ключові слова
дитячі дошкільні заклади, вбудовано-прибудований тип, дитячий садок, заклади освіти, архітектура
Бібліографічний опис
Саєнко Д. М. Особливості архітектурного проектування дитячих дошкільних закладів на території України в 1971-1991рр. та у сучасний період / Д. М. Саєнко, Л. М. Ковальський // Архітектурний вісник КНУБА : наук.-вироб. зб. / Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. ; відп. ред. П. М. Куліков.- Київ : КНУБА, 2018. - Вип. 16. - С. 450-454. - Бібліогр. : 9 назв.
Зібрання