Системний підхід до оцінювання рівня якості та ефективності бізнес-процесів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2019
Автори
Цюцюра, Микола Ігорович
Мединська, Тетяна Миколаївна
Шовківська, Вікторія Василівна
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
Робота присвячена висвітленню системного підходу, який ґрунтується на основі відомих методів і методик оцінювання якості бізнес-процесів з метою підвищення конкурентоспроможності і ефективності виробництва, розглядається авторська методика підходу до визначення комплексного показника оцінки ефективності та якості бізнес-процесів торговельного підприємства. Особливу увагу приділено аналізу функціонування бізнес-процесів підприємства – це один з головних елементів, які необхідно обов'язково брати до уваги при оцінюванні перспективного розвитку підприємства. І таке оцінювання необхідно проводити, беручи до уваги всі аспекти роботи підприємства. Запропоновано в системі інформаційних оцінок якості використовувати показники різниці між нормованими і поточними їх значеннями. Ефективність бізнес-процесів системи може також оцінюватися за допомогою збалансованих показників або показників КРІ у процесі розроблення чи вдосконалення бізнес-процесів виробництва.
Опис
Ключові слова
системний підхід до підвищення ефективністі бізнес-процесів, оцінювання якості, SWOT-аналіз, бейчмаркінг, функція бажаності Харінгтона, кафедра інформаційних технологій, кафедра економічної теорії, обліку та оподаткування
Бібліографічний опис
Цюцюра М. І. Системний підхід до оцінки рівня якості і ефективності бізнес-процесів / М. І. Цюцюра, Т. М. Мединська, В. В. Шовківська // Управління розвитком складних систем : зб. наук. праць / Київ. нац. ун-т буд-ва і архітектури ; гол. ред. Лізунов П. П. – Київ : КНУБА, 2019. – № 40. – С. 87 - 93. - Бібліогр. : 9 назв.
Зібрання