Вишукування раціональних транспортно-планувальних рішень пішохідних зон у центрах міст Іорданії

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2000
Автори
Ал-Заідіеен, Слеіман
Заголовок журналу
Журнал ISSN
Назва тому
Видавець
КНУБА
Анотація
В дисертації розроблено містобудівну класифікацію пішохідних зон (ПЗ) з урахуванням кліматичних та інших особливостей міст Іорданії. Виявлено фактори, шо впливають на ефективність функціонування ПЗ, і визначено їх кількісні показники. Встановлено регресійні залежності між кількістю ДТП і довжиною вулично-дорожньої мережі (ВДМ), що дозволяють прогнозувати ці показники. Розроблено математичну модель розподілу руху пішоходів на заданій планувальній структурі ВДМ; комп’ютерну програму забезпечення моделювання руху транспорту у районах міста, що дозволяє обчислювати доцільність запровадження пішохідних зон на існуючій ВДМ; програмне забезпечення для розв’язання задачі безпечного переходу пішоходам! магістралей, що оточують пішохідні зони; укрупнений алгоритм проектування < запровадження пішохідних зон в центрах міст Іорданії (на прикладі Я. Амма з урахуванням нових нормативів і економічних показників; створено математичні моделі і програмне забезпечення (для PC) для розв’язання задач оптимізації розміщення пішохідних зон у центрах міст і розрахунки параметрів їх функціонування.
Опис
Ключові слова
інженерно-транспортна інфраструктура, пішохідна зона, вулично- дорожня мережа, дорожньо-транспортна пригода, математичні моделі руху транспорту (пішоходів)
Бібліографічний опис
Ал-Заідіеен Слеіман. Вишукування раціональних транспортно-планувальних рішень пішохідних зон у центрах міст Іорданії : автореф. дис. ... канд.техн. наук : 05.23.20 / Ал-Заідіеен Слеіман; Київ. нац. ун-т буд-ва і архіт. - Київ, 2000. - 18 с. - Бібліогр. : с. 12.
Зібрання